Verwarming Vloerverwarming

Vloerverwarming biedt veel voordelen ten opzichte van een conventionele CV-installatie. AGO Groep vertelt u als verwarmingsspecialist van Schaijk en omstreken graag meer over de werking en de voordelen van vloerverwarming.

Vloerverwarming werking

Wanneer vloerverwarming plaatselijk wordt toegepast (zoals bijvoorbeeld in de badkamer) dan spreken we van vloerverwarming als bijverwarming. Het is echter ook mogelijk om vloerverwarming als hoofdverwarming te plaatsen; dit wil zeggen dat alle warmte in zijn geheel door de vloerverwarming wordt opgewekt, en u dus geen kachel of radiatoren meer nodig heeft. Wanneer u vloerverwarming wilt dienen er leidingen onder uw vloer gelegd te worden. Hier wordt warm water door heen gepompt, waardoor de ruimte wordt verwarmd. Mocht het water te heet worden, dan wordt het door de thermostaatkraan automatisch gemengd met het koudere retourwater. Op die manier kunt u heel nauwkeurig de temperatuur instellen, en kan uw vloer niet beschadigen door een te hoge watertemperatuur.

Vloerverwarming voordelen

Doordat vloerverwarming gebruik maakt van stralingswarmte, is het mogelijk om de ruimtes in uw woning op een zeer gelijkmatige, constante manier te verwarmen. Wie gewend is aan een CV-installatie zal onmiddellijk het verschil voelen; de warmte die vloerverwarming levert voelt veel aangenamer! Behalve een verhoogd comfort is er nog een andere reden dat steeds meer mensen overstappen op vloerverwarming, namelijk energieverbruik. Vloerverwarming springt namelijk heel zuinig met energie om, waardoor het mogelijk is om een aanzienlijke besparing op uw maandelijkse energierekening te realiseren. Uw investering voor het plaatsen van vloerverwarming kunt u dus ook redelijk snel weer terugverdiend hebben.

Meer weten over vloerverwarming?

Heeft u behoefte aan een advies op maat of een berekening van uw besparing? AGO Groep kan u op een simpele manier laten zien hoe vloerverwarming werkt, hoe het uw comfort kan verhogen én een mooie besparing op uw energiekosten kan opleveren.

Meer verwarming
Gerelateerde diensten

AGO Groep

Vrijblijvend en snel
Offerte of informatie aanvragen

Industriepark 11 + 11 A/B
5374 CM Schaijk

Bel ons
0486 - 414 400