Diensten Ventilatie

We hebben allemaal nood aan verse én gezonde lucht om goed te kunnen functioneren. Gemiddeld brengen we zo’n 90% van onze tijd binnen door, thuis, op kantoor, op school. Dit zijn allemaal symptomen die veroorzaakt kunnen worden door een ongezond binnenklimaat en ongezonde ventilatie. Door te koken, te wassen, te poetsen, toiletgebruik, keukenafval, tabaksrook, huisdieren, elektronische apparatuur, chemische stoffen als reinigingsproducten en verf ontstaat er ook binnenshuis een ongezonde lucht.

Door steeds beter te isoleren en luchtdicht te bouwen, kan deze vervuilde lucht onze woningen niet verlaten. Ze stapelt zich op en geeft bacteriën, ziektekiemen, microben en schimmels de kans om te groeien.

Isoleren is zeker belangrijk, om de energieverliezen te beperken, maar ventileren is noodzakelijk om een gezond binnenklimaat te garanderen. Bovendien zorgt een goede ventilatie voor een gezonde woning en een gezond gezin, ze bevordert het comfort en de prestaties van de bewoners en voorkomt zo gezondheidsproblemen.

Ontstaan van ziektes

Als de temperatuur, het vochtgehalte en/of het CO2-niveau in de woning te hoog worden, wordt het binnenklimaat een broeigaard voor verschillende ziektes als SARS (severe acute respiratory syndrome), het Sick Building Syndrome waarbij de symptomen gerelateerd zijn aan de tijd die men spendeert in een bepaald gebouw, symptomen als hoofdpijn, hoest, keelpijn, koorts, duizeligheid, ed. en de airconditioningdisease die ook door mechanische of slecht onderhouden ventilatie kan ontstaan door het verspreiden van de lucht via kanalen en filters, symptomen hier zijn kortademigheid, spierpijn, koorts, te vergelijken met griepsymptomen. Vooral kinderen zijn gevoelig voor dergelijke ziektes. Ventileer dus goed om de gezondheid van je gezin te bewaren.

Correct ventileren

Het is dus van uiterste noodzaak om de lucht binnenin gebouwen op regelmatige wijze te verversen. Een juiste en goede ventilatie is noodzakelijk. Want in passiefhuizen bijvoorbeeld, die volledig luchtdicht gebouwd worden, kan de lucht niet goed circuleren, blijft de vervuilde lucht hangen, ontstaat er geurhinder, vochtcondensatie op de ramen en in de muren en worden bacteriën gemakkelijk verspreid.

Wat de mogelijkheden voor u kunnen zijn omtrent goed ventileren van uw woning of bedrijfspand willen we bij AGO Groep graag met u bekijken en u voorzien van een passend advies en offerte.
Ventileer niet omdat het verplicht is, maar omdat het nodig is voor een gezonde woning en een gezond gezin.

Onderhoud

Een ventilatie systeem heef ook periodiek onderhoud nodig.  De ventilatie unit dient periodiek te worden gecontroleerd op een goede werking. Tevens dient deze unit en het leidingstelsel te worden gereinigd. AGO Groep is u hier graag mee van dienst.

Wist u dat waarden van een slecht geventileerde woning gevaarlijk hoog kunnen oplopen?
Het CO2-gehalte van een slecht geventileerde woning kan oplopen tot 2500 ppm. Dat staat voor parts per million of het aantal deeltjes CO2 per 1 miljoen deeltjes. Het CO2-niveau in een woning geeft een goede indicatie van de kwaliteit van het binnenklimaat.

Wist u dat vervuiling binnen gemiddeld 2 maal hoger is dan buiten? 
Een onderzoek van de Europese commissie toont aan dat vervuilde lucht binnenin woningen en gebouwen vaak tweemaal zo hoog is als buitenlucht, ook in stedelijke gebieden.

Meer weten over verwarming?

Als dé ventilatie specialist van Noord-Brabant helpt AGO Groep u graag verder met een deskundig advies op maat. Neem gerust contact op met ons op voor meer informatie.

AGO Groep

Vrijblijvend en snel
Offerte of informatie aanvragen

Industriepark 11 + 11 A/B
5374 CM Schaijk

Bel ons
0486 - 414 400